Ikke-hierarkisk ledelse (i samarbejde med NOCA)

På billedet ses debatmødets oplægsholdere

I de seneste år er interessen for ikke-hierarkiske ledelsesformer på vej frem. Både i private og offentlige organisationer ser vi flere og flere eksempler på, at medarbejderne arbejder i selvledende teams, og at der rekrutteres og produceres på baggrund af en vurdering af overlappet mellem medarbejdernes individuelle ønsker og organisationens formål. Men hvordan skabes retning og fremdrift når oppefra kommende direktiver erstattes af lokale beslutning? Hvad indebærer det af ændrede krav til ledelse og lederne? Hvilken kultur fordrer ikke-hierarkisk ledelse, og hvad betyder det for rekruttering og fastholdelse af medarbejdere? 

Med afsæt i disse spørgsmål inviterer FORUM i samarbejde med NOCA et debatmøde om netop ikke-hierarkisk ledelse. Debatmødet foregår på Københavns Universitet på Søndre Campus, lokale 4A.0.96, Karen Blixens Plads, 2300 København S, onsdag den 10. maj 2023 kl. 15-18. 

Vi har inviteret Clever og Gentofte Kommune til at fortælle om deres erfaringer. Og lektor Tina Øllgaard Bentzen fra Roskilde Universitet giver et bud på hvilken organisationskultur ikke-hierarkisk ledelse forudsætter, hvis den skal være velfungerende.

Programmet er følgende:

15.00 Velkomst v. NOCA og FORUM

15.10 Erfaringer med ikke-hierarkisk ledelse i Gentofte Kommune v. områdechef Christian Alvang Jespersen

15.30 Spørgsmål

15.45 Erfaringer med ikke-hierarkisk ledelse i Clever v. people development lead Lykke Jeppesen

16.05 Spørgsmål

16.15 Pause

16.30 Forskningens perspektiv på de praktiske erfaringer v. lektor Tina Øllgaard Bentzen, RUC

16.50 Spørgsmål

17.05 Vi prøver det ikke-hierarkiske i praksis - øvelse v. Lykke Jeppesen

17.30 Debat

18.00 Tak for i dag